بهترین منابع غذایی ویتامین K

بهترین منابع غذایی ویتامین K

بهترین منابع غذایی ویتامین K عبارتند از:

سبزیجاتی مانند اسفناج، مارچوبه و کلم بروکلی
حبوبات مانند دانه سویا
همچنین می‌توانید با مصرف روزانه مواد غذایی که دارای مقادیر کمتری ویتامین K هستند، میزان ویتامین مورد نیاز بدن خود را تامین کنید که عبارتند از:

تخم‌مرغ
توت‌فرنگی
گوشت همچون جگر
خطرات مصرف ویتامین K

عوارض جانبی مصرف ویتامین K به صورت خوراکی در دوزهای توصیه شده نادر است.

تداخل: بسیاری از داروها می‌توانند موجب تداخل در اثر ویتامین K شوند. این داروها شامل داروهای ضد اسید معده، رقیق‌کننده خون، داروهای آنتی‌بیوتیک، آسپرین و داروهای ضد سرطان، تشنج، کلسترول بالا و سایر بیماری‌ها هستند.

خطرات: مصرف خودسرانه مکمل‌های ویتامین K اصلا توصیه نمی‌شود. افرادی که داروی وارفارین را برای مشکلات قلبی، اختلالات لخته شدن خون یا سایر بیماری‌ها مصرف می‌کنند، باید به دقت میزان مصرف ویتامین K از طریق مواد غذایی را کنترل کنند. همچنین بدون توصیه پزشک نباید مکمل‌های ویتامین K را مصرف کنند.

بهترین منابع غذایی ویتامین K


دکتر رضا اطمینانی

متخصص تغذیه اصفهان

دکتر رضا اطمینانی با ارائه روش های اصولی در تغذیه و میزان و نحوه غذا خوردن افراد می تواند نقش مهمی در رسیدن افراد به سلامت جسمی و روحی داشته باشد .

میزان مصرف ویتامین K

میزان توصیه شده برای مصرف ویتامین K از طریق مواد غذایی و سایر منابع به شرح زیر است. لازم به ذکر است که اکثر افراد از طریق غذا، میزان کافی ویتامین K را دریافت می‌کنند.

گروه سنی مصرف کافی

نوزادان تا ۶ ماهه :                             روزانه ۲ میکروگرم
نوزادان ۷ تا ۱۲ ماهه :                        روزانه ۲،۵ میکروگرم
کودکان ۱ تا ۳ ساله :                         روزانه ۳۰ میکروگرم
کودکان ۴ تا ۸ ساله:                          روزانه ۵۵ میکروگرم
کودکان ۹ تا ۱۳ ساله:                        روزانه ۶۰ میکروگرم
دختران ۱۴ تا ۱۸ ساله :                      روزانه ۷۵ میکروگرم
زنان ۱۹ ساله و بالاتر:                         روزانه ۹۰ میکروگرم
زنان باردار یا در دوران شیردهی:            روزانه ۹۰ میکروگرم
پسران ۱۴ تا ۱۸ ساله  :                      روزانه ۷۵ میکروگرم
مردان ۱۹ ساله و بالاتر:                       روزانه ۱۲۰ میکروگرم

هیچ عوارض جانبی از مصرف مقادیر ویتامین K موجود در مواد غذایی یا مکمل‌ها مشاهده نشده است. با این حال، همچنان نمی‌توان خطر مصرف دوز بالای ویتامین K را به طور قطع رد کرد. اما پژوهشگران حداکثر میزان ایمن مصرف ویتامین K را مشخص نکرده‌اند.

کمبود ویتامین K در چه افرادی رخ می‌دهد؟

در حالی که کمبود ویتامین K در بزرگسالان غیرمعمول است، اما اگر فرد یکی از شرایط زیر را داشته باشد، خطر کمبود ویتامین K در او بالاست:

ابتلا به بیماری که بر هضم و جذب مواد غذایی توسط دستگاه گوارش اثر بگذارد، مانند بیماری کرون یا ﺳﻠﻴﺎک ﻓﻌﺎل
مصرف داروهایی که در جذب ویتامین K تداخل ایجاد می‌کنند
سوء تغذیه شدید
مصرف زیاد الکل
در این موارد، پزشک ممکن است که مصرف مکمل‌های ویتامین K را به شخص توصیه کند.

همچنین استفاده از ویتامین K برای سرطان، تهوع صبحگاهی، رگ‌های عنکبوتی و سایر بیماری‌ها هنوز به لحاظ علمی به اثبات نرسیده است.


جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر رضا اطمینانی پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

بهترین منابع غذایی ویتامین ث (C)

۷ مکمل و ویتامین ضروری پوکی استخوان

مکمل­‌ها برای مدیریت پوکی استخوان

تشخیص و درمان کمبود ویتامین کا

 رژیم غذایی پراز چربی و افسردگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *