نکات تغذیه ی مادر باردار:
- رشد و نمو کامل جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر دارد.
تامین نیازهای او با دریافت مواد مغذی مادر عجین شده، تنها راه برآوردن نیازهای انرژی و ساختاری او به واسطه جفت است. - علاوه تغییرات فیزیولوژیک خاص این دوران را نیز باید مد نظر داشت چرا که متابولیسم موادغذایی و حتی نیاز به آنها در این مدت تغییر می یابد.
- اهمیت و ارزش غذا بستگی به نوع آن دارد نه به مقدار آن .
مقدار غذای مصرفی روزانه متفاوت است و تا حدی با قد ، وزن و اشتهای زن ارتباط دارد . - برخی از زنان باردار از ترس این که اگر غذای زیاد بخورند نوزادشان بزرگ می شود سعی می کنند که از میزان عادی خوراک روزانه خود بکاهند .
- در برنامه غذایی روزانه علاوه بر مواد قندی، چربی و نشاسته که باید وجود داشته باشد.
مواد دیگری از قبیل ویتامین ها و مواد معدنی که حرارت و انرژی تولید می کنند وجود دارند.
که این مواد برای فعالیت سلولهای بدن بسیار مفیدند و کمبود آنها در بدن ایجاد ناراحتی می کنند.
کلسیم یکی از مهمترین مواد معدنی است که همرا با مواد پروتئینی برای تشکیل اسکلت استخوانی جنین بسیار اهمیت دارد .