بیماری شایع سالمندی

بیماری شایع سالمندی

سیستم ایمنی در این سن ضعیف می شود، عملکرد فیزیولوژیک به هم می خورد.
مثلا سرفه تغییر می کند، دستگاه گردش خون ضعیف عمل می کند و مراقبت های بهداشتی هم ممکن است به خوبی انجام نگیرد. این موارد سلامت سالمند را تهدید می کنند.به همین دلیل شناخت بیماری های عفونی در افراد بالای ۶۵ سال به خصوص در مراکز نگهداری از سالمندان بسیار ضروری است.

۸ بیماری شایع به وقت سالمندی

۱. عفونت های ادراری

یکی از شایع ترین عفونت ها در خانم های سالمند، عفونت دستگاه ادراری است.
عفونت های باکتریایی بدون علامت در خانه سالمندان حدود ۸-۷ درصد است، اما نکته مهم این است که عفونت باکتریایی بدون علامت سیستم ادراری به درمان خاصی نیاز ندارد و فقط باید بیمار را تحت نظر گرفت.
در صورتی که عفونت با علائمی مانند سوزش و تکرر ادرار و تغییر در رنگ و بوی ادرار و تب و لرز شدید همراه شود، درمان نیز آغاز خواهدشد. عفونت ادراری به ۲ شکل سیستیت یا عفونت مثانه و پیلونفریت یا عفونت کلیه و مجاری ادراری بروز می کند. همچنین ممکن است سالمندان به دلیل نداشتن کنترل ادراری از سوند فولی استفاده کنند.
تعویض نکردن به موقع سوند فولی و رعایت نکردن بهداشت هم می تواند باعث عفونت ادراری شود.
عفونت های ادراری گاهی باعث می شوند سالمند در بیمارستان بستری شود.
نکته مهم دیگر این است که شاید سالمندان علائم مبهمی در این موارد داشته باشند که وظیفه پزشک سالمندان و پرستار دوره دیده در امور سالمندان است که مشکل را تشخیص دهند و زودتر نسبت به آن اقدام کنند.

۲. پنومونی (ذات الریه)

عفونت دیگری که سالمندان  را تهدید می کند، پنومونی یا سینه پهلو است.میزان شیوع پنومونی در افراد بالای ۷۰ سال تقریبا ۵۰ برابر افرادی است که در سنین ۱۹-۱۵ سالگی قرار دارند. سینه پهلو معمولا منجر به انتقال سالمند به بیمارستان می شود. نشانه های بیماری شامل سرفه، تب، خلط، تنگی نفس پیشرونده و درد در قفسه سینه است.

۳. سل ریوی

بیماری سل ریوی نیز یکی از ۵ علت قابل توجه بیماری های عفونی شایع در افراد بالای ۶۵ سال دنیاست.
نشانه های بیماری سل مشابه عفونت های ریوی است.

دکتر رضا اطمینانی

متخصص تغذیه و رژیم درمانی در اصفهان

کانال تلگرام: @dretminani

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *