افراط در مصرف گوشت قرمز ممنوع

افراط در مصرف گوشت قرمز ممنوع

عوارض افراط در مصرف گوشت قرمز

در این بخش از سایت دکتر اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان به بررسی نتیجه افراط در مصرف گوشت قرمز می پردازیم تا پایان همراه ما باشید. نکته مهم دیگر این است که افراط در مصرف گوشت موجب افزایش اسیداوریک خون شده و ایجاد عارضه نقرس در شخص می‌نماید و این امر در مورد گوشت قرمز و سفید (هر دو) صدق می‌کند.

از طرف دیگر برخی مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از برنامه غذایی با پروتئین حیوانی بالا (گوشت قرمز و سفید، تخم مرغ و …) و افراط در مصرف این قبیل منابع پروتئین حیوانی، موجب دفع زیاد کلسیم از کلیه‌ها شده و میزان دفع ادراری کلسیم افزایش می‌یابد که در این صورت ممکن است انسان در معرض عوارض ناشی از کمبود کلسیم قرار گیرد.
توجه به این نکته ضروری است که پروتئین مصرفی عمدتاً به صورت اوره از طریق کلیه‌ها (ادرار) دفع می‌شود. اوره یک ماده زائد و سمی است که نباید در بدن تجمع یابد. برای دفع آن، نیاز به مصرف آب زیاد است. به‌طور کلی افراط در مصرف پروتئین‌های حیوانی از جمله گوشت ممکن است موجب افزایش تولید اوره در بدن بشود.

امروزه نکته‌ای که در تغذیه بر آن بسیار تکیه می‌شود، رعایت «کفایت» «تعادل» و «تنوع» در برنامه غذایی است. بدین معنا که الگوی غذایی باید به‌گونه‌ای باشد. که تمام نیازهای تغذیه‌ای افراد را تامین کند. حفظ تعادل در برنامه غذایی روزانه نیز ضروری است و افراط در مصرف هیچ یک از مواد خوراکی توصیه نمی‌شود. تنوع در الگوی غذایی از مواردی است که موجب افزایش کاربرد جذب و متابولیسم غذا در بدن می‌شود. و نیز غذای مصرفی را برای انسان لذیذتر و قابل پذیرش‌تر می‌نماید.

افراط در مصرف گوشت قرمز ممنوع | متخصص تغذیه اصفهان


بیشتر بدانید : بهترین منابع غذایی ویتامین ث (C)


در این ارتباط لازم است این نکته را متذکر شویم که می‌توانیم مواد غذایی دیگری را در بعضی وعده‌های غذایی جانشین گوشت قرمز بنماییم. که این مواد حاوی ارزش تغذیه‌ای گوشت قرمز هستند. و ضمناً برخی مضرات گوشت قرمز را نیز ندارند، مثلا مصرف گوشت سفید به‌خصوص ماهی هفته‌ای دو بار می‌تواند جانشین بسیار مفید و مناسبی برای گوشت قرمز باشد. لبنیات (شیر، پنیر، ماست و کشک) از مواد غذایی مفیدی هستند که می‌توانیم گاهی به‌جای گوشت از آنها استفاده نماییم.

حبوبات که یکی از بهترین مواد کاهش‌دهنده چربی‌های نامطلوب خون هستند. و علاوه بر آن به مقدار قابل توجهی نیز فیبر غذایی دارند، و یا مغز دانه‌ها (آجیل) به صورت بدون نمک که حاوی اسیدهای چرب ضروری می‌باشند، جانشین‌های بسیار خوبی برای گوشت قرمز محسوب می‌شوند. البته چنانچه حبوبات یا مغز دانه‌ها، همراه غلات (نان، برنج، گندم، جو و …) و یا ترکیبی از حبوبات و مغز دانه‌ها مصرف شوند، می‌توانند از نظر پروتئینی دارای ارزش تقریباً مساوی با گوشت باشند. البته لازم به تذکر است که آهن و ویتامین B12 موجود در گوشت‌ها در حبوبات وجود ندارد.

نتیجه آنکه با وجودی که انواع گوشت حاوی ارزش تغذیه‌ای مفیدی هستند، ولی گوشت قرمز به علت دارا بودن اسیدهای چرب اشباع‌شده و نیز ترکیباتی که در این مقاله به آن اشاره شد، نباید به مقدار زیاد مورد استفاده قرار گیرد و افراط در مصرف آن و به‌طور کلی افراط در مصرف پروتئین‌های حیوانی جایز نیست.


دکتر رضا اطمینانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانی با ارائه روش های اصولی در تغذیه و میزان و نحوه غذا خوردن افراد می تواند نقش مهمی در رسیدن افراد به سلامت جسمی و روحی داشته باشد.

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر رضا اطمینانی پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

۷ مکمل و ویتامین ضروری پوکی استخوان

مکمل­‌ها برای مدیریت پوکی استخوان

آلرژی‌های غذایی

مواد غذایی مفید و مضر برای آلرژی غذایی

مصرف هندوانه و چاقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *