آشنایی با مواد غذایی مناسب برای افزایش وزن

آشنایی با مواد غذایی مناسب برای افزایش وزن

مواد غذایی موثر در افزایش وزن 

در این مقاله به موضوع افزایش وزن و مواد غذایی سالم و پرکالری که برای افزایش وزن مناسبن می پردازیم اگر شما دچار کاهش وزن هستید و می خواهید تناسب اندام خود را به دست آورید با ما همراه باشید : 

مواد غذایی پرکالری که می‌توانید وقت صبحانه بخورید

  • دو فنجان آب میوه،
  • یک فنجان میوه تازه، یخ‌زده یا کنسروی،
  • یک فنجان ماست،
  • یک چهارم فنجان شیرخشک بدون چربی 
  • یک چهارم فنجان جوانه گندم یا سبوس جو را با هم مخلوط کنید و بخورید. این مخلوط حاوی کالری بالایی است.
  • روی نان‌های مقوی سبوس‌دار یا نان تست یا بیسکویت سبوس‌دار، کره بادام زمینی، عسل یا مربا بمالید.
  • می‌توانید وقت صبحانه یک موز بزرگ هم بخورید یا شیرموز درست کنید
  • وقتی سر کار می‌روید، در بسته‌ کوچکی مقداری از مغز‌های مورد علاقه‌تان به همراه کشمش بریزید و به عنوان میان‌وعده آنها را بخورید.
  • خوردن ماست‌های میوه‌ای یا شیر‌های میوه‌ای هم مفید است و به افزایش وزن شما کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید : روشهای اصولی برای افزایش وزن 


غذاهای پرچربی که برای سلامتی و افزایش وزن مفیدند 

روغن کانولا یا روغن زیتون : به جای استفاده از کره برای سرخ کردن، می‌توانید از روغن زیتون یا روغن کانولا برای تفت دادن سبزیجات یا مرغ یا گوشت استفاده کنید. همچنین این دو روغن برای مزه‌دار کردن سالاد هم مناسب اند.

کره بادام زمینی طبیعی: کره بادام زمینی طبیعی را می‌توان به جای کره یا پنیر خامه‌ای روی نان و کراکر‌ها مالید. این مواد کالری بیشتری به بدن می‌رسانند.

پنیرکم‌چرب یا بدون چربی: این نوع پنیر جایگزین خوبی برای پنیرهای معمولی است. پنیرهای کم‌چرب را می‌توان در سوپ و سالاد‌ها مورد استفاده قرار داد و در درست کردن ساندویچ‌ها و کراکر‌ها از آن استفاده کرد.

پنیر خامه‌ای کم‌چرب یا بدون چربی: به جای پنیر خامه‌ای معمولی می‌توان از این پنیر استفاده کرد. پنیر خامه‌ای کم چرب را با کراکر یا بیسکویت و یا همراه با میوه‌ها میل کنید. آواکادو را هم می‌توان جایگزین مایونز و خامه کرد. ساندویچ‌ها و سالاد‌ها با این میوه مزه خوبی پیدا می‌کنند.


بیشتر بدانید : برای افزایش وزن باید …


مواد غذایی سالم جهت افزایش وزن
مواد غذایی سالم جهت افزایش وزن

 غــذاهــای پــر پــروتـئین و پرکربوهیدرات سالم

به غلات سرد یا گرم صبحانه، میوه، شکر یا شیره افرا اضافه کنید تا آنها را شیرین کند.

روی نان؛ عسل، مربا یا ژله بمالید و میل کنید.به غذاهایی که می‌توانید، جوانه گندم یا سبوس جو اضافه کنید. به پوره سیب زمینی، سوپ و غلات صبحانه گرم پودر شیر خشک بدون چربی یا پودر پروتئین سویا اضافه نمایید.

زمانی که باید کالری بیشتری دریافت کنید، مصرف این غذاها به شما کمک می‌کند:

غلات و نان ها

نان‌ها: نان‌های سبوس‌دار متراکم که در آنها از گندم کامل یا سبوس جو استفاده شده است مصرف کنید. در مقابل، مصرف نان‌های سفید نازک را به حداقل برسانید. برشی که از نان‌های سبوس‌دار بر ‌دارید هر قدر ضخیم‌تر باشد، بهتر است. روی این نان‌ها کره بادام زمینی، مربا، عسل یا پنیر خامه‌ای کم‌چرب بمالید.

غلات صبحانه: از غلات صبحانه سرد مانند گرانولا استفاده کنید. زمانی که می‌خواهید غلات صبحانه گرم درست کنید، به جای آب، شیر کم‌چرب به کار ببرید و برای مزه‌دار شدن، مغز‌ها و میوه‌های خشک را هم به آن اضافه کنید.

سبزیجات و میوه ها

سبزی‌ها: سبزی‌های دارای نشاسته مانند سیب زمینی، نخود، ذرت، هویج و چغندر بیش از سبزی‌های آب‌دار مانند بروکلی، گل کلم، کدو، لوبیا سبز و خیار، کالری دارند.

میوه‌ها: موز، گلابی، سیب و همه میوه‌های خشک (کشمش، خرما، برگه زرد آلو) بیش از میوه‌های آب‌دار مانند پرتقال، هلو، آلو، توت فرنگی و هندوانه کالری دارند. به جای اینکه آب میوه بخرید، نوع کنسرو‌شده آنها را که در یک شربت غلیظ قرار دارند، بخرید؛ چرا که این نوع میوه‌ها کالری بیشتری دارند.

سالادها: برای درست کردن سالاد به جای استفاده از کاهو و خیار، از موادی چون لوبیا، نخود سبز، کشمش، ذرت، سبزی‌های خرد‌شده، دانه‌های آفتابگردان، گردوی خردشده، پنیر محلی، گوشت لخم و ماهی تن استفاده کنید.

تنقلات 

نوشیدنی‌ها: وقتی تشنه هستید، به جای نوشیدن آب، آب میوه یا شیر کم‌چرب، بنوشید. دقت کنید که در زمان تشنگی معده خود را با نوشیدنی‌های بدون کالری مانند آب، قهوه، چای و نوشیدنی‌های رژیمی پر نکنید.

دسر‌ها: خوردن دسر برای همه خوشایند است. کمی شکلات به عنوان دسر خوب است و بهترین گزینه شکلات تیره می‌باشد؛ زیرا آنتی اکسیدان دارد که در بقیه شیرینی‌ها یافت نمی‌شود.

عوامل ژنتیکی نقش مهمی درچگونگی ظاهر فیزیکی شما دارند. اگر پدر و مادر‌تان لاغر باشند، به احتمال زیاد شما هم به سختی چاق می‌شوید. عوامل دیگری به غیر از عوامل ژنتیکی نیز در لاغر بودن افراد نقش دارند.

استرس و تنش‌های عصبی از این عوامل هستند که در برخی افراد منجر به کاهش وزن می‌شوند. نکته دیگر اینکه ثابت شده وقتی افراد در جمع دوستان یا با کسانی که زیاد غذا می‌خورند قرار دارند، بیش از زمانی که تنها هستند غذا می‌خورند؛ به همین دلیل، بودن در جمع، یکی از راه‌هایی است که برای افزایش وزن به افراد لاغر پیشنهاد می‌شود.


متخصص تغذیه اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *