پنیر چه فوایدی دارد ؟
فواید عمدهی سلامتی پنیر عبارتاند از تسکین فشار خون بالا و پوکی استخوان. همچنین پنیر به حفظ سلامت استخوان، افزایش وزن و مراقبت از سلامت دندانها کمک میکند.
سالهاست که پنیر بخش مهم و ثابتی از زندگی روزمره در اروپا، آمریکا، استرالیا و تقریبا هر کشوری در جهان است که آبوهوای سرد دارد، بهجز کشورهای خاصی در شبهقارهی هند و منطقهی خاورمیانه.
گفته میشود که هند و برخی از کشورهای همسایهی آن قرنهاست که از یک شکل متفاوت از پنیر استفاده میکنند که به پنیر کاتیج یا پانیر (paneer) معروف است.
ارزش تغذیهای پنیر
پنیر حاوی مواد مغذی بسیاری ازجمله ویتامینهایی مانند ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین B12، ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E و ویتامین K است. سایر ویتامینها مانند تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین نیز در انواع مختلف پنیر وجود دارند. اضافه کردن پنیر به رژیم غذایی شما، مواد معدنی مهمی مانند کلسیم، سدیم، روی، فسفر، پتاسیم و آهن را نیز به بدنتان میرساند.
فواید سلامتی پنیر
فواید سلامتی پنیر شامل موارد زیر هستند:
مراقبت از سلامت دندانها
پنیر دارای کلسیم بسیار زیادی است. کلسیم اولین و مهمترین مادهای است که برای داشتن دندانهای سالم به آن نیاز دارید. علاوهبراین میزان لاکتوز موجود در پنیر، بسیار پایین است. هرچه پنیر کهنهتر باشد، میزان لاکتوز آن پایینتر است. پایین بودن لاکتوز برای دندانها مفید است، چون هر نوع قند (گلوکز، مالتوز یا لاکتوز) موجود در غذا میتواند به دندانها آسیب برساند.
سلامت استخوان را بهبود میبخشد
پنیر علاوهبر داشتن مقدار کلسیم زیاد، غنی از ویتامین B نیز هست. ویتامین B برای کودکان، زنان (بهخصوص وقتی در دورهی بارداری یا شیردهی هستند) و افراد سالمند بسیار مفید است، چون به ساخت و تقویت استخوانها و غضروفها کمک میکند. ویتامین B موجود در پنیر باعث جذب و توزیع مناسب کلسیم در بدن میشود.
پوکی استخوان
پوکی استخوان، بیماریای است که بهخاطر کمبود کلسیم (جذب نشدن یا جذب ناقص کلسیم) بهوجود میآید و به کاهش تراکم مادهی معدنی استخوان منجر میشود. این بیماری اکثرا در زنانی که دورهی یائسگی را سپری کردهاند، افراد مسن و کودکان دچار سوءتغذیه مشاهده میشود.
این بیماری میتواند با پروتئین، کلسیم و یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین درمان شود. کلسیم بهتنهایی کمک زیادی به درمان این بیماری نمیکند، چون مشکل اصلی جذب کلسیم و استفاده از آن برای ساخت استخوان است.
این سه ماده به مقدار فراوان در پنیر وجود دارند. بنابراین پنیر میتواند بخشی مناسب از رژیم غذایی افرادی باشد که از پوکی استخوان رنج میبرند.
از فشار خون بالا جلوگیری میکند
سدیم و کلسترول، دو عنصری هستند که اغلب برای فشار خون بالا و افراد مبتلا به بیماری فشار خون مضر درنظر گرفته میشوند، بنابراین از این نظر پنیر باید منع شود.
محتوای چربی پنیر تا حد زیادی به کیفیت شیر و اینکه آیا پرچرب یا پرخامه و یا کمچرب یا بدون چربی است، بستگی دارد. بهطور کلی پنیرهای پرچرب محبوبتر هستند، چون معمولا طعم بهتری دارند. اما با توجه به نیاز اجتماع و نگرانیهای سلامتی، پنیرهای کمچرب نیز وارد بازار شدهاند. این بدان معناست که شما باید هنگام انتخاب پنیر برای خانه و رژیم غذاییتان، بسیار دقیق عمل کنید.
- تاثیر پنیر بر افزایش وزن
به افزایش وزن کمک میکند
پنیر یک مادهی غذایی عالی برای افزایش وزن است. پنیر سرشار از پروتئینها، چربیها، کلسیم، ویتامینها و مواد معدنی است. شما برای ساخت و رشد عضله به پروتئین، برای انجام فرایندهای برپایهی چربی در بدن به چربیها، برای داشتن استخوانهایی قویتر و متراکمتر به کلسیم و برای بهبود عملکرد متابولیک به ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارید. فقط کافی است مقدار زیادی از آنها را مصرف کنید، تمرینات ورزشی انجام دهید و به مقدار کافی بخوابید تا وزنتان افزایش یابد.