یک رژیم غذایی سالم ماه رمضان
ماه رمضان فرصتی برای متوقف کردن عادت های بد است که بر سلامتی ما تأثیر می گذارد و رژیم های سالم و غذایی را اتخاذ می کند. ناشتا ضمن افزایش کارایی ، دستگاه گوارش را تسکین و تقویت می کند و به تنظیم سطح تری گلیسیرید در خون کمک می کند. با وجود این ، بسیاری از این قانون معکوس کرده اند. با فراوانی و تهیه آسان غذا ، افراد غالباً روزهای خود را با میهمانی های پرشور و غنی از انواع غذاها ، شیرینی ها و غذاهای سرخ شده سرخ می کنند و منجر به افزایش تری گلیسیرید و کلسترول و شاید دیابت و افزایش وزن می شود که برعکس آن است فرد روزه دار در تلاش است تا به آن برسد.
آنچه مورد نیاز است ، یک وعده غذایی متعادل و غذایی از نظر کمیت و کیفیت است ، نه اینکه از غذا و شیرینی محروم شوید.
برنامه غذایی ایده آل
قوانین اصلی:
- روزهای سریع خود را با خرما بشکنید.
- سوپ ها و سالادها را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
- تا حد امکان از غذای سرخ شده و چرب دوری کنید و سرخ کردن را با پخت یا کباب جایگزین کنید.
- هر روز در ماه رمضان از خوردن شیرینی خودداری کنید و آنها را در موارد خاص (مانند غذاخوری در خارج یا دعوت از مهمانان به وعده های افطاری) محدود کنید.
وعده غذایی افطاری
اول: سه عدد خرما را با یک فنجان آب میل کنید.
دوم: هر روز سوپ بخورید. از سوپ های خامه ای و چرب خودداری کنید و آنها را با سبزیجات ، عدس ، جو یا سوپ های مرغ (بدون خامه) جایگزین کنید.
سوم: اشتها آور
خوردن اشتها آور بعد از سوپ معده شما را برای شروع روند هضم آماده می کند. بنابراین ، توصیه می شود از غذاهایی که سرشار از سبزیجات مانند فتوش ، سالاد سبز و تابوئی است که با یک اشاره لیمو یا سرکه بدون هیچ نمکی اضافه شده استفاده می شود ، انتخاب کنید.
چهارم: ظرف اصلی
ترجیحا این است که میزهای ماه رمضان دارای یک غذای اصلی باشند زیرا تنوع غذایی و افراط در غذاها به طور کلی منجر به پرخوری می شود. مواد غذایی وعده غذایی افطار باید شامل کربوهیدرات هایی مانند برنج ، ماکارونی ، نان و غیره و پروتئین موجود در گوشت قرمز ، مرغ یا ماهی باشد.
مثلا:
می توانید غذاهای حاوی کربوهیدرات (نان گندم کامل ، برنج ، ماکارونی و غیره) بخورید و منبع پروتئین مانند انتخاب پروتئین گیاهی را تغییر دهید.
یک سالاد را برای اطمینان از برآورده شدن نیاز بدن به فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی تهیه کنید.
از خوردن غذاهای سرخ شده و شیرینی در این وعده غذایی خودداری کنید و به یاد داشته باشید که به مقدار کافی آب بنوشید تا تأمین کافی از نیاز بدن به مایعات باشد.
وعده غذایی سحر
بهترین زمان برای خوردن سحری نیم ساعت قبل از اذان است. شما می توانید روزه خود را با چیزی سبک مانند: نان غلات سبوس دار به همراه یک تکه میوه – غلات با شیر تازه به همراه میوه های خشک
از شیرینی هایی که می تواند احساس گرسنگی شما را چند ساعت پس از شروع روزه داری خودداری کنید ، دوری کنید. همچنین از خوردن غذاهای شور خودداری کنید زیرا باعث تشنگی می شوند.