۷ حقیقت در مورد احساس سیر بودن

۷ حقیقت در مورد احساس سیر بودن

گرسنگی و سیری احساسات هستند. می‌دانید که سیری در غیاب گرسنگی پدید می‌آید، بنابراین اگر ما اغلب احساس پر و سیر بودن کنیم انگار درگیر یک رژیم غذایی هستیم.

اگر کالری‌ها ارتباطی با سیری ندارند، پس چه عواملی مهم هستند؟ خوشبختانه یک تحقیق از سال ۱۹۹۵ وجود دارد که طی آن ۳۸ نوع غذا به مردم دادند.

محققان بعد از این تحقیق دریافتند که:
غذاهای مختلف، اثر و تفاوت بزرگی در میزان سیر کردن افراد دارند. در واقع تأثیر غذا بر سیر شدن یک فرد مهم است و سیر بودن رفتار خوردن آینده ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد منطقاً. بنابراین گروهی از این ۷ فاکتور، عوامل خوراکی و غذایی هستند و برخی دیگر نیز عوامل و رفتارهای دیگر.

۱- فیبر

فیبر معده را پر می‌کند و گوارش را از طریق روده کوچک، سرعت می‌بخشد. این بدین معنی است که مواد کمتری به بدن جذب شده که به معنی کالری کمتر است. غذاهایی که حاوی فیبر هستند، بالاترین امتیازی سیری را در تمام تحقیقات کسب کرده‌اند. بنابراین از خوردن میوه‌ها و سبزی‌ها غافل نشوید.

۲- اطلاعات احساسی

مطالعات نشان می‌دهند که اطلاعات احساسی ما می‌توانند نقش بزرگی در احساس سیر بودن ایفا کنند. معمولاً ما به دنبال غذاهای مختلف هستیم، اما اگر عادات خوردن خود را منظم و روتین کنیم و معمولاً در وعده‌های غذایی غذاهای مشابهی بخوریم، ممکن است زودتر احساس سیر شدن کنیم و همچنین خوردن مقدار زیاد غذا نیز دیگر جذابیتی برای ما نخواهد داشت.

۳- آب

اگر غذایی، آب بیشتری را شامل شود، طبیعتاً میزان کالری کمتری نیز خواهد داشت. علاوه بر آن میزان آب بیشتر موجود در غذاها، معده ما را سریعتر پر خواهد کرد که می‌تواند سریع‌تر حس سیر شدن را بدهد و طبیعی است که کالری کمتری نیز دریافت خواهد شد.

۴- پروتئین و کربوهیدرات

پروتئین و کربوهیدرات به نظر می‌رسد که اثر سیر شدن زیادی داشته باشند. ازاین‌رو هر دوی آن‌ها می‌توانند در آسان‌تر شدن کاهش میزان چربی نقش‌آفرین باشند. البته به یاد داشته باشید که از محصولات چرب دوری کنید. چربی رابطه معکوسی با سیری دارد مضاف بر اینکه تقریباً چربی کالری دو برابر بیشتر است.

۵- سایز بشقاب

همیشه به یاد داشته باشید که هر چه بشقاب بزرگ‌تری داشته باشید، کالری بیشتری نیز دریافت خواهید کرد. بنابراین سعی کنید از ظروف کوچک برای خوردن غذا استفاده کنید.

۶- مقدار سلول‌های چربی

سلول‌های چربی ما با نام علمی آدیپوسیت هورمونی به نام لپتین رها می‌کنند. سطح لپتین به‌طور قابل ملاحظه‌ای در افراد چاق بیشتر است که چیز بدی است. وقتی فردی رژیم غذایی آغاز می‌کند، لپتین او به سرعت کاهش می‌یابد. این اتفاق یک نشانه برای مغز ارسال می‌کند که فرد گرسنه است. بنابراین فرد ناگهان احساس گرسنگی می‌کند، انگیزه‌اش کاهش می‌یابد و کالری کمتری می‌سوزاند. این بدان معناست که اگر ما اضافه وزن داریم، بدن ما دوست دارد همین حالت را حفظ کند.

۷- سروتونین

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا شکلات لذیذ و اعتیادآور است؟ این خوراکی تیره و خوش‌طعم، در بدن ما سروتونین رها می‌کند. سیگار هم همین کار را در بدن انجام می‌دهد. با توجه به این مساله می‌توان دریافت که چرا استرس باعث می‌شود وزن برخی افراد افزایش یابد. این افراد تمایل دارند که آن پیام‌رسان‌های عصبیِ حسِ خوب توسط نورون‌های مغز آزاد شوند. این بدان معناست که هر چه استرس کمتر و حس بهتری داشته باشند، سیری بیشتری نیز حس خواهند کرد.


دکتر رضا اطمینانی اولین پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی استان اصفهان آماده ارائه خدمات به شماست.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *