نکات تغذیه ای کنترل قند خون و فشار خون

نکات تغذیه ای کنترل قند خون و فشار خون

نکات تغذیه ای کنترل قند خون و فشار خون

در مطلب امروز از سایت دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان بیشتر راجع به روش های کنترل قند خون و فشار خون خواهیم خواند.

توصیه‌هایی برای کنترل قند خون

به بیماران دیابتی توصیه می‌شود که در برنامه غذایی روزانه خود مقادیر زیادی سبزی دارای فیبر قرار دهند. در صورتی که بیماران دیابتی اضافه وزن دارند و یا چاق هستند، کاهش تدریجی وزن بدن زیر نظر متخصص تغذیه به خصوص کاهش چربی شکمی به کنترل بهتر قند خون کمک می‌کند.

یک نکته مهم تغذیه‌ای در بیماران دیابتی آموزش شمارش کربوهیدرات و تنظیم درست میزان کربوهیدرات موجود در وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌ها می‌باشد تا قند خون به درستی تنظیم شود. فعالیت فیزیکی خود را افزایش دهند (افزایش فعالیت فیزیکی سبب کاهش مقاومت به انسولین می‌شود).

 سیستم قلبی – عروقی سالم‌تر با رعایت این نکات:

  • استفاده از منابع غذایی حاوی فیبر تاثیر زیادی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی- عروقی دارد.
  • انجام فعالیت فیزیکی مداوم متناسب با سن و جنس نیز در پیشگیری از بیماری‌های قلبی – عروقی نقش دارد.
  • کنترل چربی خون، قند خون، فشار خون و وزن از عوامل بسیار مهم بعدی می‌باشد.
  • ترک دخانیات و سیگار بسیار کمک‌کننده می‌باشد و به ترمیم سیستم قلبی- عروقی کمک می‌کند.
  • درمان بیماری‌های زمینه‌ای مانند اختلال هورمون‌های تیروئید و کم‌خونی در سلامت قلب و عروق نقش دارد.

نکات تغذیه ای کنترل قند خون و فشار خون | متخصص تغذیه اصفهان

قرار دادن مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان مانند سیر، انواع کلم، انواع توت و تمشک و … در برنامه غذایی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی – عروقی نقش دارد. مصرف مواد غذایی حاوی گروه‌های ویتامین (B6, B9, B12) برای سلامتی قلب و عروق مهم است. مصرف مواد غذایی حاوی کوآنزیم کیوتن را در برنامه غذایی خود قرار دهیم (ماهی، گردو، کنجد، تخم‌مرغ محلی، پرتقال و توت‌فرنگی)

توصیه‌های تغذیه‌ای برای کاهش فشار خون

  • استفاده از رژیم غذایی کم سدیم، پر پتاسیم و پر فیبر در کاهش فشار خون نقش موثری دارد.
  • کاهش وزن تدریجی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا به کاهش فشار خون مینیمم و ماکزیمم کمک می‌کند.
  • بیماران مبتلا به پر فشاری خون بهتر است بیشتر از غذاهای خانگی استفاده کنند، چون غذاهای صنعتی و آماده دارای نمک فراوان هستند.
  • افراد هنگام طبخ غذا برای بهبود طعم غذاها می‌توانند از آب نارنج، آب لیمو و انواع ادویه‌ها مانند آویشن و پونه استفاده کنند و مصرف نمک هنگام طبخ غذا را محدود کنند.
  • جهت مصرف پنیر از نوع کم نمک پنیر انتخاب شود و پنیر مصرفی از قبل در آب گذاشته شود تا نمک آن کم شده و بعد مصرف شود.
  • روغن‌های مایع و گیاهی فاقد سدیم هستند، بنابراین توصیه می‌شود که برای طبخ غذا از این‌ها استفاده کنند.
  • مصرف مواد غذایی پر نمک مانند خیارشور، انواع کنسروها، زیتون پرورده، دوغ‌های صنعتی، آجیل‌های شور، ماهی‌های دودی، سس گوجه‌فرنگی و سوسیس و کالباس محدود شود.

توصیه می‌شود بر چسب‌های غذایی حتما مطالعه شوند. هر ماده غذایی که روی بر چسب آن ذکر شده است که بیشتر از ۶/۰ گرم سدیم یا ۵/۱ گرم نمک دارد، پر نمک محسوب می‌شود.

دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی:

خطر ابتلا به سرطان و میگرن با حذف صبحانه

احتمال وقوع پیک ششم کرونا از اسفند ماه

مصرف فلفل سیاه و تداخلات دارویی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *