بررسی مواد مضر در میان وعده ها
امروزه مصرف میانوعدههای آماده فراوری شده در بین کودکان و نوجوانان طرفداران زیادی دارد. و این گروه از افراد، با اشتیاق فراوان از مصرف این قبیل تنقلات استفاده گسترده میکنند. این نوع میانوعدهها شامل انواع چیپس، غلات حجیم شده نمکی، چوب شور، کیکهای بسیار چرب و شیرین، نوشابههای گازدار و آب میوههای آماده که مواد آنها را صرفاً شکر و اسانس تشکیل میدهد میباشند.
مضرات میانوعدههای آماده فراوری شده
تنقلات فوقالذکر که جایگاه مهمی را در تغذیه کودکان و نوجوانان به خود اختصاص دادهاند. عمدتاً بسیار چرب و پرروغن (سرخکرده عمیق با روغن فراوان) و پرنمک هستند. نوشابههای گازدار فاقد ارزش تغذیهای مناسب بوده و صرفاً حاوی مقدار زیادی شکر میباشند.
ضمناً به علت آنکه معمولاً جهت گازدار شدن به آنها اسیدفسفریک اضافه میکنند. موجب به هم خوردن تعادل بین کلسیم و فسفر غذا شده و جذب کلسیم موجود در مواد غذایی را کاهش میدهند که این امر میتواند لطمات مهمی به رشد کودکان و نوجوانان وارد ساخته و در استحکام استخوانها و دندانها در تمام گروههای سنی اختلال ایجاد نماید.
ضمناً نمک فراوانی که در تهیه چیپس و غلات حجیم شده و چوب شور به کار میرود، موجب افزایش فشار خون شده و زمینه بدن را برای ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی و سکته (در سنین بالاتر) فراهم میکند. لازم به ذکر است که آمادگی ابتلا به فشار خون بالا و اختلالات قلبی – عروقی از همان زمان خردسالی در وجود شخص منشأ گرفته و آنان را برای امراض قلبی عروقی در سنین بالاتر آماده مینماید.
بیماری های در کمین شما
ضمناً مصرف نمک زیاد موجب افزایش دفع ثانوی کلسیم از کلیهها شده و زمینه ابتلا به راشیتیسم در کودکان، نرمیاستخوان در نوجوانان و جوانان، و پوکیاستخوان در افراد میانسال و سالمندان را فراهم میکند. شکر فراوانی که در تهیه کیکهای آماده، نوشابههای گازدار و آبمیوههای آماده فراوری شده به کار میرود. موجب بروز چاقی و تبعات نامطلوب آن، افزایش فشار خون و آمادگی ابتلا به اختلالات قلبی – عروقی میشود. ضمناً در افراد مستعد به دیابت، زمینه بدن را برای ابتلا به این بیماری آزار دهنده فراهم میکند.
به خاطر داشته باشیم که سلامت، شادابی و طول عمر انسان رابطه تنگاتنگ و مهمی با شیوه زندگی او در طول مدت عمر دارد. که مهمترین عامل در ارتباط با شیوه زندگی، تغذیه شخص میباشد. که از دوران طفولیت در او شکل میگیرد و معمولاً تا آخر عمر با فرد همراه خواهد بود. بنابراین میانوعدهها که یکی از اجزای مهم الگوی غذایی شخص را تشکیل میدهند. چنانچه از بین مواد غذایی مناسب و مفید انتخاب نشوند، میتوانند باعث برقراری عادات غذایی غلط در فرد شده و به سلامت او لطمه وارد سازند. و زمینه بدن را جهت ابتلا به انواع بیماریها و اختلالات ناگوار آماده نمایند.