بررسی روش های لاغری در ماه رمضان
رمضان بهترین فرصتی است که افراد میتوانند در آن کاهش وزن داشته باشند. که آن هم تنها با تغدیه سالم امکان پذیر است. در مقاله امروز سایت دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان به مطالعه روش های لاغری در ماه رمضان خواهیم پرداخت.
در ماه رمضان با وجود آنکه افراد روزه دار در طول روز مدت طولانیای را قادر به خوردن و نوشیدن نیستند. اما به دلیل تغییر رژیم غذایی، حساب و کتاب وعدههای غذایی از دست روزه دارها به اصطلاح درمی رود و کم نیستند کسانی که در این ماه نه تنها لاغر نمیشوند، بلکه وزن اضافه میکنند.
نکته این است که کاهش یا افزایش وزن شما در ماه رمضان تا حدود زیادی به سالم بودن یا نبودن تغذیهی شما در این دوره بستگی دارد. اگر میخواهید بدانید که چگونه میتوان در ماه رمضان در عین حفظ سلامتی، وزن خود را کم کرد این مطلب را از دست ندهید.
مطلب پیشنهادی : راه های جلوگیری از افزایش وزن در ماه رمضان
تعادل را رعایت کنید
کارشناسان میگویند به دلیل اینکه افراد روزه دار مدت زمان طولانیای از روز را قادر به خوردن و نوشیدن نیستند. معمولاً در زمان سحر پرخوری میکنند تا به زعم خود در طول روز، تا زمان رسیدن افطار دیرتر گرسنه شوند. اما رمضان نه فقط فرصتی برای کمتر کردن کالریهای دریافتی، بلکه اساساً برای کنترل افراط و زیاده روی و تمرین اعتدال و میانه روی است. افراد روزه دار باید تعادل غذایی را در وعدههای روزانههای خود را رعایت کنند تا بتوانند انرژی و سلامت خود را حفظ و وزن شان را کنترل کنند.
روزه دارها در زمان سحر حتماً باید از کربوهیدراتهای پیچیده و متراکمی که شاخص گلوکز پایینی دارند استفاده کنند. که این مسأله باعث میشود مواد قندی به آرامی جذب خون شوند. مصرف پروتئینهای مفید موجود در گوشت قرمز، مرغ و حبوبات و چربیهای سالمی مثل دانهها و مغزهای خوراکی و آووکادو و همینطور میوهها و سبزیجاتی که فیبر مناسبی دارند. و آب مورد نیاز بدن را تأمین میکنند، نه تنها باعث میشود مدت طولانی تری سیر بمانید. بلکه کمتر احساس تشنگی کنید، چون وقتی آب بدن تأمین باشد، همین مسأله به جلوگیری از احساس گرسنگی و خستگی کمک میکند.
به گفتهی کارشناسان، افراد روزه دار باید از مصرف کربوهیدراتهای فرآوری شده خودداری کنند. چون این مواد باعث افزایش شدید و ناگهانی انسولین در بدن میشوند، مسألهای که به گرسنه شدن فرد و افزایش وزن او میانجامد. علاوه بر این، باید مصرف گوشت سفید، ماهی یا مرغ را هم در رژیم غذایی خود قرار دهید تا از تحلیل تودهی عضلانی خود جلوگیری کنید. مصرف بادام، گردو و آووکادو را هم فراموش نکنید، چون هم انرژی بخش هستند و هم شما را سیر نگه میدارند.
برای حفظ انرژی روی ریزمغذیها تمرکز کنید
گرچه مواد غذاییای مثل غلات، حبوبات، شیر، ماست، تخم مرغ، آجیل و مرغ، درشت مغذیهای مورد نیاز بدن شما را تأمین میکنند. اما باید روی ریزمغذیهایی مثل مواد معدنی، ویتامینها و آنزیمها هم تمرکز کنید. موادی که گرچه مقدار اندکی از آنها لازم است، اما برای آنکه بدن بتواند وزن سالمی داشته و از نهایت سلامت برخوردار باشد، بسیار ضروری هستند.
دکتر رضا اطمینانی را در اینستاگرام دنبال کنید
مصرف غذاهای سرخ شده و قندی را کنار بگذارید
کارشناسان در مورد مصرف غذاهای چرب، سرخ شده و تند و همینطور افراط در مصرف مواد قندی که روزه داران معمولاً در زمان افطار از آنها استفاده میکنند هشدار داده اند.
ما در دیگر روزهای سال هر روز به مهمانیهایی که در آنها غذاهای سنگین سرو شود نمیرویم. اما در ماه رمضان هر روز افطار میکنیم. مقاومت در برابر این غذاها و دسرهای سنگین غیر ممکن است. به همین دلیل افراد روزه دار باید به خاطر داشته باشند که در طول ماه رمضان داشتن سه وعدهی غذایی اصلی و دو میان وعده کفایت میکند. اولین وعده سحر و دومی افطار است که در این زمان فرد باید با خرما و آب و یک سوپ سبک به روزهی خود پایان دهد تا بدن برای هضم دوبارهی غذا بعد از یک مدت طولانی روزه بودن آماده شود.
بعد از آن، نوبت به شام و شاید یک میان وعدهی سبک قبل از خواب میرسد. پس در حقیقت در ماه رمضان هیچ کاهشی در کالریهای دریافتی فرد به دلیل روزه گرفتن رخ نمیدهد، چون فرد روزه دار آن را جبران میکند. اما باید به خاطر داشته باشید که نباید با این فکر که بدن تان چند ساعتی از غذا محروم بوده پرخوری کنید. این ذهن شما است که فکر میکند به غذای بیشتری نیاز است