معرفی روشهای ترک ریزه خواری
راه و روشهای زیادی برای ترک عادت ریزه خواری وجود دارد که بعضی در منزل انجامشدنی هستند و برای سایرین میتوانید با متخصص آنلاین رژیم غذایی و تغذیه صحبت کنید. در این بخش از سایت دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان قرار است راجع به روشهای ترک ریزه خواری صحبت کنیم.
روشهای درمان ریزه خواری در منزل
برای اینکه بدون نیاز به پزشک متخصص تغذیه و مشاور بتوانید عادت ریزه خواری را کنار بگذارید، باید یک سری کارها در منزل انجام دهید. از جمله آنها موارد زیر را میتوانیم نام ببریم:
- سعی کنید کمتر جلوی تلویزیون وقت بگذرانید.
- بیشتر مسواک بزنید تا سراغ خوراکیها نروید.
- عادت سر زدنهای مداوم به یخچال را ترک کنید.
- در طول شبانهروز خواب کافی و باکیفیتی داشته باشید.
- زمانی که میل به خوراکی پیدا میکنید، آب یا میوههای کمکالری بخورید.
- زمانی که احساس بیحوصلگی میکنید، استراحت را در برنامه خود قرار دهید.
- وعدههای غذایی اصلی را بدون فاصلههای زمانی زیاد و در ساعت مشخص میل کنید.
- کنترل کافی روی احساسات هیجانی خود داشته باشید و آنها را با روشهای دیگری کنترل کنید.
تاثیر رژیم میوه خواری ۳ روزه
رژیم میوه خواری ۳ روزه تا حدی میتواند در درمان عادت ریزه خواری به شما کمک کند. این رژیم کمک میکند تا سموم بدن دفع شود و چربیسوزی تا حدی رخ دهد. نکتهای که در گرفتن این رژیم حائز اهمیت است، استفاده از میوههایی خواهد بود که عملکرد سیستم گوارش را مختل نمیکنند و منجر به یبوست یا اسهال نمیشوند. در این رژیم که بهتر است توسط پزشک تغذیه بر اساس شرایط بدنی هر کسی تنظیم شود، رعایت نکات زیر حائز اهمیت خواهد بود:
- میوه و سبزیجات تازه باید مورد استفاده قرار بگیرد.
- مصرف ۸ الی ۱۲ لیوان آب در طول روز الزامی است.
- مصرف مواد غذایی فرآوریشده در طول این رژیم ممنوع است.
- حبوبات و غلات در این رژیم باید به حداقل میزان خود یا حتی صفر برسند.
- ادویهها، نمک و حتی شیرینکنندههای مصنوعی در این رژیم باید حذف شوند.
- میوههای پخته، کنسروی و حتی خشک نمیتوانند جایگزین میوه و سبزیجات تازه شوند.
مصرف زیتون را فراموش نکنید
دورچینهای کنار غذا کمک زیادی به جلوگیری از ریزه خواری میکنند. چون میتوانند بخشی از نیاز چربی، سدیم و مواد مغذی مورد نیاز بدن را پاسخ دهند. مصرف زیتون در کنار غذا، یکی از راهکارهای درمان ریزه خواری در طب سنتی به شمار میرود. پس از مصرف آن غافل نشوید.
اسفناج مصرف کنید
گیاه اسفناج خود بهتنهایی میتواند جلوی پرخوری و ریزه خواری را بگیرد و دلیل آن هم وجود ترکیبی به نام تیلاکوییدها در اسفناج است. تیلاکویید در اسفناج کمک میکند تا:
- چربیها دیرتر هضم شوند.
- عملکرد رودهها بهبود پیدا کند.
- ترشح هورمون سیری افزایش یابد.
اما اگر میخواهید از تیلاکوییدهای اسفناج استفاده بیشتری ببرید، باید این گیاه را بکوبید. بنابراین مصرف پودر اسفناج میتواند اثربخشی بیشتری در ترک عادت ریزه خواری داشته باشد. پس بهتر است هر روز صبح مقداری پودر اسفناج را در یک لیوان آب حل کنید و قبل از صبحانه میل بفرمایید.
ماساژ درمانی را امتحان کنید
همانطور که گفته شد، احساسات هیجانی یکی از دلایل اصلی ریزه خواری محسوب میشود. از آنجایی که ماساژ میتواند این حالات روحی را کنترل و بر فشارهای عصبی غلبه کند، بنابراین تاثیر مستقیمی روی درمان ریزه خواری خواهد داشت. افرادی که ریزه خواری آنها فراتر از عادت و به بیماری تبدیل شده است، بهتر است هفتهای دو بار ماساژ را تجربه کنند تا از شر این عادت ناسالم خلاص شوند.
دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
درمان ریزه خواری با رژیم غذایی
برای اینکه درمان ریزه خواری با رژیم غذایی را شروع کنید، باید ابتدا آزمایشهایی را انجام دهید و چکاپ کامل شوید. در این آزمایشها کمبودهای بدن که موجب ریزه خواری هستند، مشخص خواهند شد. در زیر، هر یک از کمبودها و خوراکیهای درمانگر آنها را معرفی کردهایم:
کلسیم:
کمبود کلسیم شما را به سمت مصرف ریزه خواری خوراکیهای نمکی میکشاند. پس بهتر است خوراکیهایی حاوی کلسیم مثل لبنیات، سبزیجات برگ سبز، دانهها، مغزجات و ماهی ساردین را مصرف کنید.
ویتامین ب:
کمبود ویتامین ب باعث میشود تا فرد تمایل به خوردن مهر، خاک، یخ و سایر موارد داشته باشد که جبران آن با خوراکیهایی از قبیل حبوبات، غلات، فرآوردههای حیوانی مثل گوشت سفید و گوشت قرمز چرخکرده امکانپذیر است.
اسیدهای چرب امگا۳:
این اسیدهای چرب برای بدن مفید هستند و کمبود آنها بهراحتی با مصرف ماهی تن، تخم مرغ و پنیر جبران خواهد شد.
روی:
کمبود روی یا زینک که از استرسهای زیاد نشات میگیرد، با خوردن خوراکیهایی از قبیل تخم مرغ، مغزجات، گوشت قرمزو غذاهای دریایی قابل جبران خواهد بود.
منیزیم:
دلیل کمبود منیزیم چیزی نیست جز مصرف بیرویه قند و شکر. بنابراین برای جبران این کمبود باید خوراکیهایی از قبیل موز، بادام، کنجد، تخمه آفتابگردان، بادام هندی و موارد مشابه را را در برنامه غذایی خود قرار دهید.