تغییرات در دوران سالمنـدی
در سالمندانی که کمتر به ورزش و فعالیت ورزشی می پردازند و فعالیت روزانه شان کمتر است، حجم بافت عضلانی کم می شود و این مساله آنها را به در درازمدت به ضعف عضلانی دچار خواهد کرد.افراد سالمندی که در دوران میانسالی یا جوانی دارای مشاغلی بودند که با کارهای عضلانی ارتباط داشتند، این قدرت عضلانی جوانی و میانسالی به آنها کمک می کند تا در سالمندی دیرتر قدرت و قوام عضلات را از دست بدهند. پدیده از دست دادن قدرت عضلانی قبل از ۶۰ سالگی تدریجی است، اما بعد از ۶۰ سالگی شدت پیدا کرده و عضلات با شدت بیشتری تحلیل می روند.
بنابراین با انجام ورزش های کششی و مقاومتی می توان از این تحلیل عضلانی پیشگیری کرد.
از طرف دیگر یکی از فواید انجام تمرین های منظم ورزشی و کششی این است که قدرت و نشاط و شادابی را در سالمندان افزایش و انزوا طلبی و گوشه گیری و عدم فعالیت اجتماعی را در آنها کاهش می دهد و نشاط روحی و روانی را برای آنها فراهم می کند. یکی دیگر از موضوعات مهم در مورد دستگاه اسکلتی و عضلانی سالمندان، تغییراتی است که در قامت سالمندان ایجاد می شود که بعضی از انها عبارت اند از :
- صاف شدن قوس پا
- افزایش قوس ستون مهره ها
- کاهش طول ستون مهره ها به علت خشکی دیسک بین مهره ای
یکی دیگر از تغییرات اسکلتی عضلانی در دوران سالمندی، مساله پوکی استخوان است که یکی از مسایل مورد توجه دوران سالمندی است. پوکی استخوان ها در خانم ها بیشتر از مردان است. خانم ها در دوران یائسگی بیشتر این علائم پوکی را بروز می دهند و همین طور میان مردان به ویژه سالمندانی که به بیماری خاص و ناگهانی دچار می شوند، پوکی استخوان خود را به صورت شدید نشان می دهد.