بررسی خواص شگفت انگیز کرفس

بررسی خواص شگفت انگیز کرفس

بررسی خواص شگفت انگیز کرفس

کرفس و ۱۰ خواص شگفت انگیز آن را بشناسید تا بهتر و بیشتر از خوردن و مصرف آن لذت ببرید. ما در این مقاله سعی کرده ایم تا همراه با با متخصص تغذیه اصفهان خواص این سبزی را به طور کامل بررسی کنیم. این یکی از سبزیجات سبزی است که زمان ما مورد توجه قرار نگرفته است. فقط با طعم ملایم، رنگ سبز معمولی و عدم حضور پررنگ در میان سبزیجات دیگر، مردم را تحت تاثیر قرار نمی دهد.کرفس که معمولاً در سوپ ها یا به عنوان چاشنی در سالاد یافت می شود، غذای مناسبی برای جویدن برای دریافت مواد مغذی مفید است. علاوه بر این، کرفس به طور طبیعی کالری، کربوهیدرات، چربی و کلسترول کمی دارد.

برای اطمینان از اینکه کرفس این ماده مغذی غنی و شادابی و قدرت را حفظ می‌کند، توصیه می‌شود آن را ظرف ۵ تا ۷ روز بخورید، به جای نگهداری کرفس خرد شده در فریزر، درست قبل از پختن یا سرو آن را خرد کنید و برای بهینه سازی طعم و مزه، آن را بخار پز کرده و استفاده کنید. در اینجا مزیت شگفت انگیز سلامتی در یک ساقه کرفس آورده شده است.

کرفس به کاهش وزن کمک می کند

کرفس با توجه به خواص حجیم و کم کالری در رژیم های کاهش وزن محبوب است. این غذای محبوب کالری منفی دارد. یعنی برای هضم، کالری بیشتری می سوزاند. کرفس منبع بسیار خوبی از فیبر رژیمی است و حجم زیادی فیبر را در سیستم گوارش شما فراهم می کند. فیبر در روده ته نشین می شود، بنابراین معده شما ممکن است آهسته تر تخلیه شود. بنابراین کرفس برای مدت بیشتری احساس سیری می کند و از گرسنگی جلوگیری می کند. از آنجایی که کرفس ۹۵ درصد آب است، بدن را هیدراته نگه می دارد. بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ که در مجله پزشکی بین المللی منتشر شد، گروهی از زنان (۳۵ تا ۴۵ ساله) که به طور منظم ورزش پیلاتس را انجام می دادند و مکمل های کرفس را به مدت ۸ هفته مصرف می کردند، به میزان قابل توجهی چربی بدن خود را کاهش دادند.

کرفس هضم را بهبود می بخشد

محتوای بالای آب کرفس باعث افزایش سطح مایعات در بدن شما می شود که به تجزیه مواد غذایی برای جذب مواد مغذی کمک می کند. همچنین به عبور آسان غذا از دستگاه گوارش کمک می کند و مدفوع را نرم می کند و در نتیجه از یبوست جلوگیری می کند. کرفس ترکیبی فوق العاده از فیبرهای محلول و نامحلول است. فیبر نامحلول اندازه مدفوع شما را افزایش می دهد. از آنجایی که مدفوع حجیم سریعتر و راحت تر از بین می رود، یبوست را برطرف می کند. از طرف دیگر فیبر محلول در دستگاه گوارش شما رسوب می کند و هضم را تنظیم می کند. علاوه بر این، مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۰ که در بیولوژی دارویی منتشر شد، نشان داد که موش‌هایی که با عصاره کرفس تغذیه می‌شوند، زخم‌های کمتری دارند و پوشش‌های معده محافظت شدیدتری دارند.

التهاب را کاهش می دهد

حتی یک ساقه کرفس دارای خواص ضد التهابی باورنکردنی است. حاوی آپیژنین و فتالیدهایی است که به دلیل اثر ضد التهابی خود شناخته شده اند. مطالعه ای در سال ۲۰۰۷ که در Archives of Pharmacal Research منتشر شد، اثرات ضد التهابی و درمانی آپیژنین را در بیماری های التهابی مانند آرتریت اثبات کرد. علاوه بر این، کرفس حاوی ترکیبی به نام مهارکننده COX:2 است که به تولید کورتیزون (هورمونی که التهاب دردناک را در بدن کاهش می دهد) کمک می کند. ماهیت ادرارآور کرفس همچنین به حذف کریستال های اسید اوریک که در اطراف مفاصل تجمع می کنند و باعث درد و ناراحتی می شود، کمک می کند. از این رو، مصرف کرفس می تواند مشکلات التهابی مانند درد آرتریت، درد عضلانی، بیماری التهابی روده و درد مفاصل را تسکین دهد. خواص ضد التهابی آن نیز در برابر آکنه موثر است.

بررسی خواص شگفت انگیز کرفس | متخصص تغذیه اصفهان

فشار خون بالا را کاهش می دهد

مصرف منظم پتاسیم با متعادل کردن سطح سدیم در بدن به کاهش فشار خون کمک می کند. کرفس به عنوان منبع خوبی از پتاسیم، سطح فشار خون را کاهش می دهد. کرفس کاهش فشار خون را، بدون اینکه هیچ اثر نامطلوبی بر غلظت چربی خون، غلظت کاتکول آمین یا عملکرد کلیوی ایجاد کند. کرفس ماهیچه‌های رگ‌هایی را که خون را به قلب حمل می‌کنند شل می‌کند و جریان خون را آرام تر می کند. این اثر گشادکننده رگ خونی، فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

کلسترول بد را کاهش می دهد

به عنوان یکی دیگر از خواص کرفس باید اشاره کنیم که این سبزی سرشار از فیبر است و به کاهش کلسترول بد معروف به لیپوپروتئین های با چگالی کم (LDL) در بدن کمک می کند. فیبر را به ذرات کلسترول در دستگاه گوارش می‌چسباند و از جذب فیبر در جریان خون جلوگیری می‌کند. خوردن روزانه حتی ۱ تا ۲ ساقه کرفس می تواند کلسترول بد و اثرات احتمالی آن را برای سلامتی کاهش دهد.

کرفس اثر قلیایی دارد

سطح pH طبیعی خون ما می تواند به دلیل استرس، رژیم غذایی اسیدی یا هجوم سموم به بدن، اسیدی شود. بدن بار اضافی اسیدی را با استفاده از مواد معدنی قلیایی جبران می کند. برای این منظور، ریه ها به pH طبیعی خون کمک می کنند، در حالی که کلیه ها به همراه سم زدایی همین کار را انجام می دهند و کبد به دفع سموم کمک می کند. فقدان مواد معدنی قلیایی منجر به تجمع اسیدی در سلول ها می شود که باعث کاهش سطح انرژی، اسیدیته، خستگی و بیماری می شود. کرفس منبعی باورنکردنی از مواد معدنی قلیایی مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم است.

مواد معدنی قلیایی با افزایش قابل توجه و سریع pH خون و ادرار و افزایش طولانی مدت pH ادرار پس از ۱ هفته مصرف مکمل همراه است. بنابراین، خوردن حتی یک ساقه آن می تواند به تنظیم تعادل اسید و باز در بدن کمک کند. علاوه بر این، افزایش محتوای اسیدی ادرار می تواند باعث ایجاد اسید اوریک یا سنگ های سیستین شود. بنابراین، جایگزینی غذاهای پر اسید مانند گوشت و محصولات لبنی با مصرف منظم آن، سطح اسیدی بدن را کنترل می کند. با این حال، همیشه باید مصرف وعده های غذایی متعادل را در نظر گرفت زیرا مصرف وعده های غذایی متعادل کلید زندگی سالم است.

بدن را هیدراته نگه می دارد

هیدراتاسیون مناسب برای سلامت کلی شما مهم است. هر سلول در بدن شما برای عملکرد صحیح به آب، همراه با اکسیژن نیاز دارد. از آنجایی که کرفس حدود ۹۵ درصد آب است، می تواند نقش کلیدی در جلوگیری از کم آبی که می تواند باعث خستگی، تشنگی، دفع کمتر، خشکی پوست، سردرد، یبوست، گرفتگی عضلات و سرگیجه شود، داشته باشد. بدنی که به خوبی هیدراته شده باشد، به نوبه خود دارای پوستی درخشان، موهای سالم و اندام هایی است که به درستی کار می کنند. علاوه بر این، پتاسیم موجود در آن به تنظیم مایعات بدن و تحریک تولید ادرار کمک می کند و در نتیجه به بدن کمک می کند تا از شر سموم مضر خلاص شود. از آن به عنوان یک میان وعده عالی به خصوص در تابستان گرم برای جلوگیری از کم آبی استفاده کنید.

خواص کرفس: بهبود بینایی

روزانه تغذیه یک ساقه آن ویتامین A کافی برای چشمانتان ایجاد می کند. شبکیه چشم ما برای پردازش تصاویر و ارسال آنها به مغز به ویتامین A نیاز دارد. بنابراین، خوردن یک ساقه کرفس در روز می تواند یک گام موثر در برابر جلوگیری از بیماری هایی مانند شب کوری باشد. کرفس همچنین حاوی آنتی اکسیدان های لوتئین است که از چشم ها در برابر اثرات مخرب اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید محافظت می کند. بهتر است برای محافظت از بینایی، ساقه کرفس خام مصرف شود زیرا کرفس پخته شده احتمالاً این آنتی اکسیدان ها را از دست می دهد.

کرفس مانع از دست دادن حافظه می شود

تحقیقات اخیر اثرات بازدارنده مصرف منظم آن بر کاهش حافظه را روشن کرده است. سلول‌های مغز ما با افزایش سن دچار التهاب می‌شوند و باعث تحلیل رفتن و کاهش ظرفیت ذهنی می‌شوند. رژیم غذایی غنی از لوتئولین با مهار مولکول های التهابی در مغز، التهاب ناشی از افزایش سن در مغز و مشکلات حافظه مرتبط را کاهش می دهد. لوتئولین یک ماده طبیعی است که در کرفس یافت می شود. علاوه بر این، فتالید شیمیایی موجود در کرفس فواید سلامت روانی را به همراه دارد. برای حفظ سلامت مغز و جلوگیری از انحطاط جدی شناختی، مصرف روزانه کرفس را شروع کنید.

با سرطان مبارزه می کند

کرفس متعلق به یک سری سبزیجات محافظ شیمیایی Apiaceae است که شامل هویج، کرفس، رازیانه، جعفری می شود. فلاونوئیدهای رژیم غذایی آپیژنین یا لوتئولین موجود در کرفس در کشتن سلول های سرطان پانکراس انسان موثر هستند. گفته می شود که لوتئولین موجود در کرفس با آسیب پذیری بیشتر سلول های سرطانی در برابر حمله، اثر شیمی درمانی را افزایش می دهد. در مورد گنجاندن احتمالی خواص آن در رژیم غذایی خود به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر سرطان، با انکولوژیست خود و یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان


مطالعه بیشتر :

بررسی فواید مصرف اسیدهای چرب

رژیم غذایی برای گروه خونی B منفی

رژیم غذایی مناسب گروه خونی O

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.