عوامل تاثیرگذار بر افزایش کلسترول خون

عوامل تاثیرگذار بر افزایش کلسترول خون

بررسی عوامل تاثیرگذار بر افزایش کلسترول خون

در ادامه مطلب امروز سایت دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان عوامل تاثیرگذار بر افزایش کلسترول خون را مورد بررسی قرار می دهیم. کلسترول، کلسترول خوب، کلسترول بد! شاید این کلمات را زیاد شنیده باشید یا حتی برای بررسی آن، آزمایش خون داده باشید. اما هنوز تفاوت انواع کلسترول را نمی‌دانید. شاید بپرسید چه چیزی از نظر تغذیه کلسترول خون را افزایش می‌دهد و برای کنترل آن چه کاری باید انجام داد. برای شروع و آگاهی از اصول ابتدایی این موضوع، شما به دو شیوه کلسترول دریافت می‌کنید:

  • بدن شما: بدن شما میزان مختلفی از کلسترول را تولید می‌کند
  • غذایی که میل می‌کنید: غذاهای با منشا حیوانی مانند زرده تخم‌مرغ، گوشت، مرغ، ماهی، غذاهای دریایی و محصولات لبنی پرچرب حاوی کلسترول هستند. در حالی‌که مواد غذایی گیاهی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات، آجیل و دانه‌ها حاوی هیچ کلسترولی نیستند.

افزایش کلسترول خون با کلسترول موجود در مواد غذایی

برخلاف آنچه ممکن است تصور کنید، کلسترول غذایی، ‌به‌خودی به کلسترول خون تبدیل نمی‌شود. چربی‌ اشباع (که بیشتر در محصولات حیوانی مانند کره، روغن حیوانی، گوشت‌ و محصولات لبنی پر چرب وجود دارند) تاثیر بیشتری در میزان کلسترول خون نسبت به کلسترول دیگر مواد غذایی دارند – از آنجایی که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته را افزایش می‌دهند، خطرات بیشتری برای سلامت قلب دارند.

درحالی‌که برخی از کلسترول‌های غذایی اضافه توسط کبد از بدن حذف می‌شود. توصیه می‌شود برای سلامت بیشتر قلب، میزان کلسترول دریافتی روزانه خود را به کمتر از ۳۰۰ میلی‌گرم برسانید. مورد دیگری که باید به‌خاطر بسپارید این است که با کم کردن میزان چربی‌های اشباع دریافتی، می‌توانید میزان دریافت کلسترول غذایی خود را به‌طرز چشمگیری کاهش دهید. از آنجایی که غذاهای دارای چربی‌ اشباع بالا عموما حاوی مقادیر چشمگیری از کلسترول غذایی هستند، توصیه می‌شود که انواع گوشت و لبنیات کم‌چرب را انتخاب کنید و برای پخت‌وپز بجای کره و روغن حیوانی از روغن سبزیجات استفاده کنید.

کنترل سطح کلسترول با یک صبحانه آسان | متخصص تغذیه اصفهان

عوامل تاثیرگذار بر میزان کلسترول خون

در حقیقت این موضوع تنها دلیل آن نیست. عوامل دیگری هم وجود دارند که بر میزان کلسترول خون تاثیر گذارند.؛ برخی از آن‌ها را می‌توانید کنترل کنید و برخی دیگر قابل کنترل نیستند:

مصرف دخانیات:

مصرف دخانیات می‌تواند میزان کلسترول‌های خوب شما را کاهش دهد و خطر انواع سکته را افزایش دهد. خبر خوب این است که بسیاری از عوامل وجود دارند که با تغییر آن‌ها می‌توانید میزان کلسترول خون خود را کاهش دهید و به سلامت قلب خود کمک کنید. می‌توانید به رژیم غذایی خود اهمیت دهید، وزن خود را کاهش دهید و سبک زندگی سالم را دنبال کنید و دخانیات مصرف نکنید. البته هر زمانی که آزمایش خون می‌دهید، توصیه می‌شود که برای درک بهتر نتایج و دریافت مشاوره بهتر به پزشک خود مراجعه کنید.

وزن:

داشتن اضافه‌وزن می‌تواند میزان کلسترل‌های HDL، کلسترول‌های خوب که به دفع کلسترول‌های LDL (کلسترول‌های بد) کمک می‌کنند را کاهش دهد.

میزان فعالیت:

نداشتن فعالیت بدنی می‌تواند میزان کلسترول بد را افزایش داده و میزان کلسترول خوب را کاهش دهد.

دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

سن و جنسیت:

پس از آن‌که به سن ۲۰ سالگی می‌رسید، میزان کلسترول بدن شما به‌صورت طبیعی افزایش پیدا می‌کند. در حالی‌که در آقایان میزان کلسترول با افزایش سن بیشتر می‌شود، در زنان تا پایان دوران قائدگی تا حد بسیاری پایین می‌ماند پس از آن به همان میزان کلسترول موجود در آقایان می‌رسد.

سلامت عمومی بدن:

ابتلا به برخی از بیماری‌های خاص مانند دیابت یا کم‌کاری تیروئید می‌تواند باعث افزایش کلسترول شود.

پیشینه خانوادگی:

اگر عضوی از خانواده کلسترول بالایی داشته باشد، شما هم ممکن است به آن ابتلا پیدا کنید. از آنجایی که بدن مقادیر بالایی از کلسترول تولید می‌کند.


مطالعه بیشتر:

مزایای رژیم آلکالین برای سلامتی

بایدها و نبایدها در رژیم غذایی ویت واچرز

رژیم دش برای کنترل فشار خون بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *