شیر خشک در‌ محصولات غذایی بزرگسالان

شیر خشک در‌ محصولات غذایی بزرگسالان

شیر خشک در‌ محصولات غذایی بزرگسالان

برخی خانواده‌ها بر این باورند که به محصولات لبنی بویژه شیر و ماست و پنیر شیرخشک می‌زنند. به همین دلیل محصولات حاوی شیر‌خشک را بی‌ارزش می‌دانند اما سوال اینجاست
آیا واقعا به شیر و فرآورده‌های لبنی شیرخشک افزوده می‌شود‌؟
شیر خشک در‌ محصولات غذایی بزرگسالان ؟
این درست است که بگوییم به هر محصولی که شیر خشک می زنند، ارزش تغذیه ای پایینی دارد؟
خواص شیرخشک تا چه میزان با شیر تازه متفاوت است؟
آیا شیرخشک های افزوده شده به محصولات غذایی خصوصیاتی همچون شیر خشک شیرخواران دارد؟
عبارت ماده خشک که در جدول تغذیه ای اغلب محصولات لبنی درج شده، چه معنایی دارد و منظور از آن چیست؟

لازم است بدانید، شیرخشک یکی از ترکیباتی است که به ماست، شیرهای بازسازی شده، برخی انواع پنیر، بستنی، برخی شیرینی ها مثل کیک و کلوچه و بیسکوئیت، انواع شکلات ، سوسیس و کالباس، اسنک، پفک و غذای کودک اضافه می شود و اگر کیفیت و روش خشک کردن شیر مناسب باشد، محصول ارزش تغذیه ای مطلوبی دارد و نباید بر این باور بود که محصولات حاوی شیرخشک، نامرغوب و بی ارزش است.


بیشتر بدانید : ارزش شیرخشک با شیر تازه برابری می کند؟


خاطر نشان می کنیم، شیرخشک از همان شیر مایع تهیه می شود با این تفاوت که حرارت دیده، رطوبت آن تبخیر و محصول تغلیظ می شود و در خشک کن ها که انواع مختلف دارند، پودری می شود. هدف از تولید پودر شیر آن است که قابلیت ماندگاری بیشتری دارد، ضمن آن که با افزودن آن به محصولات مختلف لبنی و غیر لبنی می توان طعم و قوام محصول را بهتر کرد و حتی باعث افزایش ارزش تغذیه ای محصول شد.

استفاده از شیرخشک در محصولاتی چون انواع کیک و کلوچه ـ که آرد آن کمترین میزان سبوس و ارزش تغذیه ای را دارد، می تواند سبب افزایش ریزمغذی ها و ایجاد رنگ قهوه ای محصول شود یا در اسنک ها و پفک علاوه بر بهبود ارزش تغذیه ای به ایجاد عطر و طعم خوشایند منجر می شود. در سوسیس و کالباس در گروه مواد پرکننده سودمند بوده و موجب افزایش حجم محصول می شود و در ماست و برخی از انواع پنیر یکی از عوامل ایجاد کننده قوام و غلظت بافت و افزایش ماده خشک این فرآورده هاست. در شیرهای بازسازی شده یا در کارخانه شیرخشک با آب و چربی مخلوط و سپس عرضه می شود یا در قالب شیرخشک یا غذای کمکی کودک با مقداری آب یا شیر تازه مخلوط و مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین استفاده از شیرخشک در محصولات غذایی کار نادرستی نیست.

متخصص تغذیه اصفهان | شیر خشک در‌ محصولات غذایی بزرگسالان

شیرخشک شیرخوار غنی تر است

اما آیا ارزش تغذیه ای شیرخشکی که به محصولات غذایی افزوده می شود همچون شیرخشکی است که به شیرخوار انسان داده می شود ؟ معمولا شیرخشک شیرخواران با شیرخشکی که به محصولات غذایی افزوده می شود تفاوت هایی دارد و در واقع غنی تر است. تولیدکنندگان برای آن که شیرخشک نوزادان را تا حدودی مشابه شیر مادر کنند به آن مقادیری معین از ریزمغذی ها و آنزیم می افزایند و سختگیری هایی را برای بهداشتی و مغذی تر شدن آن اعمال می کنند. اما شیرخشکی که در صنایع غذایی استفاده می شود معمولا از نوع کم چرب یا بدون چربی است و معمولاهیچ موادی به آن نمی افزایند.


دکتر رضا اطمینانی

متخصص تغذیه اصفهان

دکتر رضا اطمینانی با ارائه روش های اصولی در تغذیه و میزان و نحوه غذا خوردن افراد می تواند نقش مهمی در رسیدن افراد به سلامت جسمی و روحی داشته باشد .

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر رضا اطمینانی پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

علت لاغری و ریزش مو

جلوگیری از لاغری صورت در رژیم لاغری

نکات مهم درافزایش قد کودکان

موادغذایی افزایش دهنده شیر مادر

رژیم غذایی مردان برای پسردار شدن

رژیم غذایی مناسب افزایش قد

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *