نکات مهم تغذیه‌ای برای وعده افطار

نکات مهم تغذیه‌ای برای وعده افطار

نکات مهم تغذیه‌ای برای وعده افطار

در وعده افطار مهم است که مایعات گرم و مواد قندی مانند خرما و عسل و یک غذای ساده و سبک مصرف شود. این نوشته سایت دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان به بررسی نکات مهم تغذیه‌ای برای وعده افطار خواهیم پرداخت.

  • به هنگام افطار ابتدا روزه خود را با چای یا شیر گرم و خرما یا کشمش باز کنید. سپس به طور متناوب در طی شب می‌توانید مقداری نان و پنیر و سبزی و گردو یا شامی یا انواع کوکو و یا چند قاشق فرنی یا شیر برنج به آرامی میل کنید. پیش از احساس سیری دست از خوردن بکشید.
  • نوشیدن آب به میزان کافی به همراه شربت‌های کم شیرین (بیدمشک با گلاب، خاک شیر، تخم شربتی یا کاسنی) در فاصله افطار تا سحر برای پیشگیری از تشنگی توصیه می‌شود.
  • استفاده از شیر ولرم در زمان افطار توصیه می‌شود، مواد سرد یا نوشیدنی‌های سرد معده را تحریک می‌کنند و همچنین تشنگی را نیز از بین نمی‌برند.
مطلب پیشنهادی : نکات مصرف مکمل برای جبران کمبود روغن ماهی
  • استفاده از سبزی‌ها و میوه‌ها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند. برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می‌شود.
  • مصرف زیاد آب در حین خوردن افطاری موجب ناراحتی‌های گوارشی می‌شود. بهتر است مایعات در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به صورت تدریجی مصرف شود.
  • از مصرف غذا‌های حجیم، نفاخ، سرخ شده و پرچرب، نوشابه زولبیا بامیه و دسر‌های شیرین پرهیز شود.
نکات مهم تغذیه‌ای برای وعده افطار | متخصص تغذیه اصفهان
دکتر رضا اطمینانی را در اینستاگرام دنبال کنید
  • در صورت تمایل می‌توانید در فاصله افطار تا سحر یک وعده غذایی مثل شام سبک مصرف کنید. که البته این به وضعیت خود شخص و تمایل او به صرف غذا بستگی دارد.
  • در هنگام افطار مصرف غذا‌های سبک و مختصر شامل گروه‌های غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوه‌ها و سبزی‌ها و نان و غلات توصیه می‌شود. علاوه بر آن مصرف شیر گرم و فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است.
  • بهتر است به جای غذا‌های چرب و سرخ شده از غذا‌های آب پز و بخارپز استفاده کنید.

شایع‌ترین مشکل گوارشی در روزه داران ابتلاء به یبوست است. که با رژیم غذایی مناسب و مصرف آب به میزان کافی بین وعده افطار تا سحر و مصرف میوه و سبزی تازه، آلو، انجیر، برگه هلو و زردآلو می‌توان از بروز این مشکل جلوگیری کرد. مصرف خورش‌ها مانند خورش آلو و دیگر خورش‌های حاوی سبزی نیز مفید است.


مطالعه بیشتر:

نقش ویتامین D در ورزشکاران

تاثیرات مفید گلوتامین در بدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *