نکات مهم تغذیهای برای وعده افطار
در وعده افطار مهم است که مایعات گرم و مواد قندی مانند خرما و عسل و یک غذای ساده و سبک مصرف شود. این نوشته سایت دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان به بررسی نکات مهم تغذیهای برای وعده افطار خواهیم پرداخت.
- به هنگام افطار ابتدا روزه خود را با چای یا شیر گرم و خرما یا کشمش باز کنید. سپس به طور متناوب در طی شب میتوانید مقداری نان و پنیر و سبزی و گردو یا شامی یا انواع کوکو و یا چند قاشق فرنی یا شیر برنج به آرامی میل کنید. پیش از احساس سیری دست از خوردن بکشید.
- نوشیدن آب به میزان کافی به همراه شربتهای کم شیرین (بیدمشک با گلاب، خاک شیر، تخم شربتی یا کاسنی) در فاصله افطار تا سحر برای پیشگیری از تشنگی توصیه میشود.
- استفاده از شیر ولرم در زمان افطار توصیه میشود، مواد سرد یا نوشیدنیهای سرد معده را تحریک میکنند و همچنین تشنگی را نیز از بین نمیبرند.
مطلب پیشنهادی : نکات مصرف مکمل برای جبران کمبود روغن ماهی
- استفاده از سبزیها و میوهها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند. برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست میشود.
- مصرف زیاد آب در حین خوردن افطاری موجب ناراحتیهای گوارشی میشود. بهتر است مایعات در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به صورت تدریجی مصرف شود.
- از مصرف غذاهای حجیم، نفاخ، سرخ شده و پرچرب، نوشابه زولبیا بامیه و دسرهای شیرین پرهیز شود.
دکتر رضا اطمینانی را در اینستاگرام دنبال کنید
- در صورت تمایل میتوانید در فاصله افطار تا سحر یک وعده غذایی مثل شام سبک مصرف کنید. که البته این به وضعیت خود شخص و تمایل او به صرف غذا بستگی دارد.
- در هنگام افطار مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروههای غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوهها و سبزیها و نان و غلات توصیه میشود. علاوه بر آن مصرف شیر گرم و فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است.
- بهتر است به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده کنید.
شایعترین مشکل گوارشی در روزه داران ابتلاء به یبوست است. که با رژیم غذایی مناسب و مصرف آب به میزان کافی بین وعده افطار تا سحر و مصرف میوه و سبزی تازه، آلو، انجیر، برگه هلو و زردآلو میتوان از بروز این مشکل جلوگیری کرد. مصرف خورشها مانند خورش آلو و دیگر خورشهای حاوی سبزی نیز مفید است.