رژیم غذایی در دیابت بارداری۲
چه رژیم غذایی برای مادران مبتلا به دیابت بارداری مناسب است؟
-
از آب میوه و نوشیدنی های شیرین خودداری کنید.
برای تهیه یک لیوان آب میوه چند تکه میوه لازم است. آب میوه سرشار از قند طبیعی است و چون مایع است سطح قند خون را به سرعت بالا می برد. به همین دلیل از نوشابه های معمولی و نوشابه های شیرین پرهیز کنید. می توانید از نوشیدنی های رژیمی و کریستال لایت استفاده کنید.
-
مصرف شیرینی و دسر را به شدت محدود کنید.
کیک ها، کلوچه ها، آب نبات ها و شیرینی ها سرشار از قند هستند و احتمالا سطح قند خون را بیش از حد افزایش می دهند. این غذاها اغلب حاوی مقدار زیادی چربی هستند و تغذیه بسیار کمی دارند.
از مواد قندی دوری کنید
هیچ شکر، عسل یا شربت به غذاهای خود اضافه نکنید.
-
در غذاهای بدون قند مراقب الکل های قندی باشید.
الکل شکر اغلب برای تهیه دسرها و شربت های بدون شکر استفاده می شود. این محصولات می توانند برچسب “بدون قند” داشته باشند اما ممکن است حاوی همان مقدار کربوهیدرات باشند که نسخه های ساخته شده با شکر معمولی هستند. برای مشاهده گرم کربوهیدرات کل به برچسب مواد غذایی نگاه کنید.
الکل های قندی ممکن است اثر ملین داشته باشند یا باعث ایجاد گاز و نفخ شوند. نمونههایی از الکلهای قندی عبارتند از: مانیتول، مالتیتول، سوربیتول، زایلیتول، ایزومالت و هیدرولیز نشاسته هیدروژنه.
اکثر زنان مبتلا به دیابت بارداری به سادگی با اصلاح رژیم غذایی خود قادر به کنترل قند خون خود هستند. شما باید دستورالعمل های رژیم غذایی را تا زمان تولد کودک خود دنبال کنید. پس از زایمان، اکثر زنان می توانند عادات غذایی عادی خود را از سر بگیرند. دیابت بارداری هیچ تاثیری در شیردهی شما به فرزندتان ندارد.
صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانی – متخصص تغذیه اصفهان
برای حدود ۳۰ درصد از زنان مبتلا به دیابت بارداری، رعایت رژیم غذایی برای کنترل قند خون کافی نیست و باید انسولین مصرف کنند. انسولین در دوران بارداری بی خطر است. اگر انسولین مصرف می کنید، همچنان باید رژیم غذایی تجویز شده را ادامه دهید و سطح قند خون خود را کنترل کنید.
پس از تولد نوزاد، قند خون شما برای اطمینان از طبیعی بودن آن بررسی می شود. خوشبختانه، دیابت بارداری تقریباً همیشه پس از تولد نوزاد از بین می رود. اگر قند خون شما به حالت عادی برنگردد، ممکن است به این معنی باشد که شما قبل از بارداری دیابت داشته اید.
مهمترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که قبل از باردار شدن مجدد، قند خون خود را چک کنید. زنانی که دیابت بارداری داشته اند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. زنانی که قبل از باردار شدن دیابت داشتند، بیشتر در معرض خطر عوارض بارداری هستند. افزایش قند خون مادر در ۱۲ هفته اول بارداری، زمانی که سیستم های اصلی اندام در حال رشد هستند، خطرات را برای جنین افزایش می دهد. زنان مبتلا به دیابت می توانند با نرمال کردن قند خون قبل از بارداری، شانس خود را برای داشتن فرزند سالم افزایش دهند.
مطالب مرتبط: