۲ شام رژیمی بی نظیر
دستور تهیه ۲ شام رژیمی خوشمزه
قبل از اینکه به دستور پخت شامهای رژیمی برسیم باید چند نکته را توضیح دهیم:
- دستور پختهایی که در ادامه میخوانید، وحی منزل نیستند، پس اشکالی ندارد اگر به سلیقه خودتان یکی-دو ماده غذایی را در آنها جابهجا کنید؛
- اندازه مواد غذایی کمی سلیقهای است، پس خیلی سخت نگیرید و بر اساس تجربهتان پیش بروید؛
- تنوع دادن به وعدههای غذایی را، فراموش نکنید. بهتر است هر روز از یکی از دستور پختها استفاده کنید؛
- اگر فر یا سرخکن بدون روغن دارید که چه بهتر، ولی اگر هیچ کدام از وسایلی را گفتیم ندارید، سعی کنید شام را با کمترین حجم روغن درست کنید.
- یک بشقاب از تمام وعدههایی که در ادامه معرفی میکنیم چیزی بین ۱۵۰ تا ۴۰۰ کالری دارد.
شام اول: بشقاب اسفناج، سیبزمینی و دالعدس
با یک شام رژیمی گیاهی خوشمزه شروع میکنیم که برای درست کردن آن، احتیاج به ۱ قاشق غذاخوری روغن کنجد،۱ پیاز قرمز ریز خردشده، ۱ حبه سیر لهشده، زنجبیل پوستکنده به اندازه نوک انگشت، ۱ عدد فلفل قرمز ریز خرد شده، نصف قاشق چایخوری زردچوبه، نصف قاشق چایخوری پودر زیره، ۲ عدد سیبزمینی برشخرده، ۲۵۰ گرم دالعدس، ۸۰ گرم اسفناج، ۴ عدد پیازچه خردشده و کمی ریحان دارید.
حالا چطور با این مواد غذا درست کنیم؟
- روغن کنجد را در تابه گرم کنید؛
- پیاز قرمز ریز خردشده را اضافه کنید، به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید و هر از گاهی، هم بزنید تا نرم شود؛
- حبه سیر لهشده، زنجبیل و فلفل قرمز را اضافه کنید. به مدت ۱ دقیقه تفت دهید، سپس زردچوبه و زیره را اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید؛
- حرارت را کمی پایین بیاورید، ۲ عدد سیبزمینی را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا طعم و رنگ ادویهها را به خود بگیرند؛
- دالعدسها را به همراه نیملیتر آب و ادویههای مورد نظرتان اضافه کنید؛
- مایع را به جوش بیاورید، سپس حرارت را کم کنید، درب ظرف را بگذارید و به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دالعدسها نرم شود. یادتان باشد سیبزمینی باید شکل خود را حفظ کند؛
- غذا را بچشید و میزان ادویهها را تنظمیم کنید، سپس اسفناجها را به آرامی اضافه کنید و پس از نرمشدن آنها زیر غذا را خاموش کنید؛
- در آخر، کنار غذا ریحان و پیازچههای خردشده را بچینید و نوش جان کنید.
صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانی (متخصص تغذیه اصفهان)
شام دوم: سیخ مرغ و لیمو
اگر طرفدار مرغ طعمدار هستید این غذای رژیمی را از دست ندهید. برای این وعده خوشمزه باید ۱ مشت برگ نعناع، ۱۵۰ گرم ماست کمچرب، ۱ عدد لیموی رندهشده و آب گرفتهشده، نصف قاشق چایخوری زیره، نصف قاشق چایخوری گشنیز، اندازه بند انگشت زنجبیل رندهشده، ۴عدد سینه مرغ متوسط بدون پوست و خردشده، ۴ عدد نان سبوسدار کوچک، کمی برگ کاهو و ۱پیاز قرمز کوچک خلالشده داشته باشید.
و حالا طرز تهیه این شام خوشمزه…
- نصف نعناع را خرد کرده، ماست، نصف آبلیمو، تمام پوست لیمو، ادویهجات و زنجبیل در ظرفی بریزید؛
- تمام مواد بالا را خوب مخلوط کنید. مقدار زیادی فلفل سیاه و کمی نمک هم اضافه کنید؛
- تکههای مرغ را به ترکیب ماست، لیمو و ادویهها اضافه کنید، خوب هم بزنید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ظرف را در یخچال قرار دهید؛
- ۴ سیخ چوبی بزرگ را حداقل به مدت ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید (یا از سیخ های فلزی استفاده کنید).
- مرغها را از یخچال بیرون بیاورید و به سیخ بکشید؛
- حالا نوبت انتخاب شماست. هم میتوانید مرغها را کباب کنید، هم میتوانید با حرارت و روغن کم بپزید و هم میتوانید آنها را در فر گریل کنید. ۲۰ دقیقه برای پخت مرغ کافی است؛
- نانهای سبوسدار را گرم کنید، سپس روی آنها را با کاهو، مرغ، پیاز قرمز، آبلیمو و نعناع پر کنید؛
- جای ما را خالی کنید و ساندویچ لذیذتان را میل کنید.
مطالب پیشنهادی سایت دکتر رضا اطمینانی (متخصص تغذیه اصفهان):