بایدها و نبایدهای رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک

بایدها و نبایدهای رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک

در رژیم برای تخمدان پلی کیستیک از مصرف چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

تخمدان پلی کیستیک | کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مثل قند و شکر از عوامل اصلی بروز التهاب و مقاومت به انسولین هستند و بایستی مصرف آن‌ها به حداقل ممکن برسد. از کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده می‌توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • آرد سفید
  • انواع شیرینی و شکلات
  • دسرهای شیرین
  • هر خوراکی، نان و غذایی که با آرد سفید تهیه شود .

ماکارونی و نودل‌های تولیدشده با آرد سمولینا و آرد دوروم نیز از مواد غذایی مضر در رژیم برای درمان بیماری تخمدان پلی کیستیک به شمار می‌روند چراکه پرکربوهیدرات و کم فیبر هستند.

همان‌طور که بیان شد قند و شکر از مواد غذایی زیان‌آور برای بیماری تخمدان پلی کیستیک هستند بنابراین در هنگام مواد غذایی به برچسب محصولات دقت کنید و اگر در ترکیب آن‌ها شکر، ساکارز، فروکتوز و یا دکستروز قید شده است خریداری نکنید. همه ترکیبات ذکرشده از خانواده قند و شکر هستند و باعث تشدید التهاب می‌شوند. علاوه بر موارد ذکرشده، مواد غذایی زیر نیز تشدیدکننده بیماری هستند:

  1. انواع نوشابه
  2. آب‌میوه‌های صنعتی
  3. فرآورده‌های گوشتی صنعتی
  4. غذاهای سرخ‌کردنی
  5. انواع فست فودها

البته توصیه می‌شود قبل از هرگونه تغییر و یا حذف ماده غذایی از رژیم غذایی با پزشک خود مشورت نمائید. پزشک با معاینه شما و در نظر گرفتن فاکتورهای تعیین‌کننده، برنامه غذایی موثرتری را تنظیم می‌کند.

تخمدان پلی کیستیک | دکتر رضا اطمینانی (متخصص تغذیه اصفهان)

سایر تغییرات سبک زندگی برای بهبود بیماری تخمدان پلی کیستیک

بعضی تغییرات در سبک زندگی در بهبود نسبی علائم تخمدان پلی کیستیک مؤثر است. برای مثال ورزش کردن و افزایش تحرک روزانه یکی از این موارد است که اگر با یک برنامه غذایی مناسب و کم کربوهیدرات همراه باشد در کاهش مقاومت به انسولین تأثیر چشمگیری دارد. بسیاری از متخصصین سلامت حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته را ایده‌آل می‌دانند. هر اقدام مناسبی مثل افزایش فعالیت روزانه، کاهش مصرف شیرینی و شکلات و اصلاح برنامه غذایی که در راستای کاهش وزن صورت گیرد در بهبود علائم بیماری مؤثر است.

علائم مرتبط با بیماری تخمدان پلی کیستیک ممکن است بر افزایش استرس تأثیر داشته باشند بنابراین یادگیری تکنیک‌های آرام‌سازی ذهن مثل یوگا و مراقبه در بهبود شرایط جسمانی و روانی نقش مفیدی دارند. برای اینکه تغییرات پایدار در سبک زندگی خود ایجاد کنید باید یکسری فاکتورهای بیرونی و تعدادی از فاکتورهای درونی را اصلاح کنید.

نکات مهمی برای اصلاح فاکتورهای بیرونی

  1. باید در هنگام خرید مواد غذایی خود را به انتخاب مواد غذایی سالم عادت دهید
  2. میوه و سبزیجات بیشتری در یخچال نگهداری کنید تا همیشه برای میل کردن در دسترس باشند
  3. از خریدن خوراکی‌های کم‌ارزش غذایی مثل انواع کیک و کلوچه و یا چیپس و پفک اجتناب کنید

نکات مهمی برای اصلاح فاکتورهای داخلی

  • افراد مبتلا به چاقی باید پیش از میل کردن غذا از خود سؤال کنند که هدف از صرف این وعده یا میان وعده چیست؟ آیا تمایل به غذا ناشی از گرسنگی است یا خستگی، استرس و یا احساس افسردگی؟ با پاسخ دادن به این سؤال قبل از هر وعده غذایی، ضمیر خودآگاه با حساسیت بیشتری رفتار غذایی را ارزیابی می‌کند
  • تحقیقات علمی نشان داده‌اند که هوس غذایی تنها ۱۵ تا ۳۰ دقیقه شعله‌ور است و پس‌ازآن فروکش می‌کند. بنابراین در هر بار که وسوسه غذا به ذهن خطور کرد سعی کنید ۳۰ دقیقه بر کار دیگری تمرکز کنید (مثل تماس با یک دوست و پیاده‌روی) و به هر طریقی ذهن خود را از غذا منحرف کنید
  • با رسیدن به کاهش وزن، در پایان هر هفته به خود پاداش دهید. این پاداش می‌تواند یک لباس و یا مجله جدید باشد که انگیزه شما را برای ادامه مسیر تقویت کند .

صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانی (متخصص تغذیه اصفهان)


مطالب پیشنهادی سایت دکتر رضا اطمینانی (متخصص تغذیه اصفهان):

راهنمای لاغری با دستگاه PowerShape

اقدامات قبل و بعد از جلسه لاغری با دستگاه Cooltech

مزایا و معایب لاغری با دستگاه

لاغری با دستگاه لیزر Verju

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *