بررسی ارتباط کاهش وزن با بهبود افسردگی
افسردگی و چاقی به طور مستقل از عوامل خطرساز ابتلا به بیماریهای قلبی هستند. در این مطلب از سایت دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان به بررسی ارتباط کاهش وزن با بهبود افسردگی خواهیم پرداخت.
محققان دانشگاه پنسیلوانیا طی پژوهشی دریافتهاند که پس از انجام یک برنامه شش ماهه کاهش وزن برای بیماران افسرده نه تنها هشت درصد از وزن آنها کاهش یافت بلکه آنها به طور مشخصی از کاهش علایم افسردگی خود نیز خبر دادند. به علاوه میزان تریگلیسرید آنها نیز رو به کاهش گذاشت که با کاهش میزان خطر بروز بیماریهای قلبی و سکته مغزی همراه است. محققان تاکید دارند که باید پژوهشهای مفصلتری در باره اثرات کاهش وزن بر درمان علایم افسردگی انجام شود.
مطالعه بیشتر : خوراکی هایی برای پیشگیری از کم آبی بدن
به گفته پژوهشگران این تحقیق کاملا جدید است چرا که اغلب بیماران افسرده را در برنامه کاهش وزن شرکت نمیدهند و این نگرانی وجود دارد که کاهش وزن علایم آنها را بدتر کند.
در این بررسی ۵۱ فرد افسرده و غیرافسرده در یک برنامه کاهش وزن که شامل تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی بود شرکت کردند. بیماران افسرده هشت درصد وزن بدنشان را از دست دادند و این میزان برای افراد سالم ۱۱ درصد بود. پس از شش ماه علایم بیماران افسرده توسط یک پرسش نامه بررسی شد و آنها از بهبودی قابل توجهی خبر دادند. بهبودیهای مشخص در سطوح گلوکز، انسولین و HDL در هر دو گروه مشاهده شد.
دکتر رضا اطمینانی را در اینستاگرام دنبال کنید
در بیماران افسرده سطوح تریگلیسرید نیز کاهش یافت که همه اینها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی را نیز کاهش میدهد. گفتنی است، افسردگی و چاقی به طور مستقل از عوامل خطرساز ابتلا به بیماریهای قلبی هستند.